Verrassende transformatie in de Bloemerstraat

In het weekend van 20 mei was de ‘heropening’ van de Bloemerstraat door gedeputeerde Josan Meijers en wethouder Ben van Hees. Daarna lieten de ondernemers van de Bloemerstraat en Smetiusstraat zien wat ze allemaal te bieden hebben.

In de pers is er ook aandacht gekomen voor deze dag en de transformatie die de Bloemerstraat doormaakt. Zo schreef Wonen en Ruimte Gelderland dit:

‘Met de visie “Binnenstad van de toekomst” als vertrekpunt, is de transformatieaanpak als instrument gekozen om leegstand in de Bloemerstraat aan te pakken. Blossom (samenwerking Seinpost Adviesbureau, De Lindenberg Huis van de Kunsten en MOOD conceptstore) heeft samen met ondernemers en bewoners een straatprofiel gemaakt. Met het nieuwe gebiedsprofiel wordt de Bloemerstraat een plek waar ambacht tot zijn recht komt. De straat moet het podium worden voor nieuwe concepten en producten. Het gebiedsprofiel heeft uiteindelijk geleid tot een actieprogramma. Het actieprogramma richt zich op 6 onderdelen: aanpak van (leegstaand) vastgoed, opkweken vernieuwend ondernemerschap, placemaking, gebruik openbare ruimte, verbetering kwaliteit bedrijven en stimuleren van de samenwerking. De aanpak in de Bloemerstraat geldt als voorbeeld voor andere plaatsen in Gelderland.’

Het hele stuk kun je terugvinden op de site van Wonen en Ruimte Gelderland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s